En dag bland mängden

Har inte hänt något alls idag värt att nämna, typ. Sov bort halva denna fina dag med strålande sol. Vart till nyborg på middag och sen till hästen. Mer spännande än så har det tyvärr inte varit.

Tack för mig.

Röjröj

Nu har vi såå fint hemma! Åh vad jag trivs här. Både Johan och Lova sover och jag sitter här vid vårat nya skrivbord i extra rummet och lyssnar på Helloween. Påminner sjukt mkt om resan till Vetlanda med ponnyn sommaren 2004. Helt underbart! :)

Idag har varit en kanonbra dag, först blev hästen skodd:), sen grillade vi kött och satt ute på våran fina balkong och åt, sen storstädade vi. Fick som sagt vårat nya skrivbord idag också så nu är äntligen "kontors" / extra rummet klart.

Däremot så är vi utan både tv, telefon och internet:( Skanska har visst grävt av nån fiberkabel eller liknande.. Så nu lånar vi grannens internet som säkert har telia eller nåt. Vi har ju då bredbandsbolaget.

Nu ikväll har jag och Lova badat tillsammans i badkaret, myspys:)

Nej, nu ska jag också bege mig till sängen. Man blir ju helt slut av allt städande och badande:P

Godnatt


Roadtrip

Var till Kukkolaforsen idag med familjen och Annika och Tomas. Var lite kulturella och strosade runt. Invigde även bärselen, vilket Lova tyckte var mysigt för då kunde hon få följa med in i de olika husen och titta. Jag tycker ju att sånt där gammalt är väldigt fascinerande och intressant:)

Sen skulle vi äta, men hade förstås missat att dem inte serverade nån ala carte meny på söndagar, så vi beslutade oss för att åka till Cape East i Happis istället. Där jobbade Gucci ikväll. Det blev iaf en oförglömlig (och sjuukt billig) middag med en hel del skratt och väldigt trevligt sällskap. Beställde totalt 4 mat, 4 dricka. Innan det hela var färdigt var vi uppe i 9 mat, 6 dricka, & 4 efterrätt;) Otroligt god mat! Lova är så otroligt snäll, idag har hon hängt med och tittat och filoferat. Sovit en stund, ätit en skvätt och sen varit social med oss igen. Knappt ett ljud, sötnöt:)

Nu är vi hemma igen efter en lång och rolig dag:) Underbart!


Motivation på ingående

Ännu en dag av helt underbart väder! :)

Var först en vända på stan, men insåg snart att det var för varmt så jag och Annika åkte till Bjumis för att sola lite. Johan åkte och jobba, och har ännu inte kommit hem..:/ Blev iaf en hel del skitsnack där på stranden, haha:) Sen blev jag och Lova bjuden på grillat hos Annika & Tomas. Tacktack! Väldigt trevligt:)

Igårkväll var jag och Lova hos Ida i Nyborg och hälsade på. Var skoj, det måste vi göra om..!

Det känns som bra nu, jag har motivationen. Glädjen och framförallt orken. Att ständigt och jämt gå omkring och slåss mot tröttheten är en hård kamp. Är så less det nu, är så less att varje morgon när jag öppnar ögonen tänka på att det är fruktansvärt många timmar tills jag får gå och sova igen.. Nu äntligen känns det som om det är på väg att vända. Jag kan vakna upp och glädjas över att jag har en helt ny dag framför mig, och detta är mkt tack vare Lova.

En annan anledning till att det känns bra nu, glädjen i kroppen, är att jag börjat få "riktiga" kompisar här i Kalix. Visst har det funnits många, väldigt trevliga människor som jag kunnat umgås med. Men på något sätt har det inte varit på riktigt, inte så att jag haft någon nära att prata med. Kanske för att jag känt mig så liten, som om jag trott att alla tycker jag är en barnunge. Men nu känns det bra, riktigt bra!



Lättnad

Tack ska du ha! Jag menar det verkligen, tack!

Känslan ligger kvar i kroppen, vill inte riktigt lämna mig.. även om "faran" är över. Vilket inte var/är någon fara egentligen, utan bara min kropp som reagerar som om det vore. Blev sårad, men jag är inte den som är långsint. Förlåt var det ord som behövdes och det kom. Så det är bra. Nu ska bara kroppen lämna det bakom sig.

Min kropp, min hjärna, har inte den förmågan att bara avvakta på något som jag upplever obehagligt utan det är från 0-100 på 2 sekunder. Finns bara säkerhet och fara. Inget mellanting, vilket är jävligt jobbigt. För hur mkt jag än försöker kontrollera det så går det inte. Åtminstonde inte så det märks nånting..

Det värsta är att det finns bara en person att skylla för detta, och det är Ellen Cecilia Westerlund.
Well, den tiden är förbi.. Nu är det nya tag som gäller. Jag är nog inte så dålig som jag ibland får för mig.

En känsla av rädsla

En känsla av rädsla, obehag. Paniken närmar sig, blodet skenar runt i kroppen och hjärtat slår dubbelt så fort. Det är en reaktion jag inte kan styra, som egentligen inte är befogad just nu, men.. den sitter som gjuten i kroppen. Den har blivit till en inbyggd reflex. Jag vill inte! Händerna skakar.. För en sån skitsak..

Du vet ju hur jag är, hur min kropp fungerar. Gör inte såhär mot mig då. Bland det mest nedvärderande jag vet.. att ignorera totalt. Inte ens prata med mig, som om jag inte fanns. Eller som om jag är för lite värd för att någon ska orka bry sig om mig överhuvudtaget.

Detta som var en sån bra dag, nu har jag lyckats förstöra den också. Som vanligt då, varför blir jag ens förvånad?

Vattenvarelse

Oh ja, jag älskar vatten. Särskilt att vara under vatten, det är en sån frihetskänsla. Att känna havet mot ansiktet, svalkande, smekande.. Så jag har längtat efter ett dopp. Nu får jag, barnmorskan sa att det var okej, trots att jag inte gjort efterkollen sen förlossningen ännu. Funderade nämligen på att sätta in en hormonspiral, och då ville hon göra undersökningen i samma veva, vilket jag var rätt tacksam för. För det finns väl ingen kvinna som frivilligt sätter sig i gynstolen?

Var till stranden i Bjumis med Madde idag, solade och umgicks. Väldigt trevligt måste jag säga:) Lova fick såklart följa med också, för Johan skulle på jobbet.
Annars har vi inte gjort så mkt mer under dagen, var på Lyktan och åt en räksallad till lunch. Sjukt gott:) Sen strosade vi på stan i det fina vädret, var ner på Team Sportia och jag fyndade en bikini på rean. Kanon

Gårdagen var riktigt fin. Strålande sol och varmt.. Var på stan och gick med Lova i vagnen, träffade Mackan och Hugo. Sen tvättade vi, det var mer än välbehövligt vill jag lova! Senare på eftermiddagen så åkte vi till Nyborg och hälsade på Johnny och Ida. Johnny har fyllt år, så där bjöds de på fika och tårta, smaskens:)

Ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på, Johan jobbar så vi blir ensamna. Har nån något förslag? Slå gärna en pling:)

Smaskens

Nu gick precis Annika hem och lilla Lova har somnat för ett tag sen så nu sitter jag här alldeles ensam. Johan är på jobbet, kommer inte hem förrän inatt nån gång.

Haft en riktigt trevlig kväll. Jag och Annika har ätit räkor, laxröra, rostade mackor m.m, riktig plockmat:) Och ruskigt gott! Sen blev det ost och kex och melon till efterrätt..mums:) Nu är jag så mätt så det ser ut som att Lova ska få ett syskon, haha!

Fick en kommentar till ett tidigare inlägg som jag funderat väldigt mycket på. Ju mer jag tänker på orden, desto mer inser jag hur sant det verkligen är. Desto mer sugen blir jag på att göra något oväntat. Thom, jag saknar dig! Din ärlighet. Det sättet som vi kunde prata med varandra, inga omvägar, bortförklaringar, eller luddiga svar. Det var raka puckar som gällde! Som den kvällen för snart ett och ett halvt år sen (!) när du, jag och Denice satt i min (och din, haha) lilla etta. Såg film och bokstavligen vräkte i oss godis och cola. Så otroligt kul vi hade då, skrattade så tårarna rann. Den kvällen kommer jag aldrig glömma, för det var något speciellt. Spendera den kvällen med dom bästa av vänner:)

Nåväl. Den här dagen har varit bra, från början till slut. Haft en härlig känsla i kroppen. Känner mig motiverad, dock vet jag inte till vad, men det känns som att jag står vid start och är precis påväg att påbörja något bra. :)

Nu ska jag se färdigt kvällens avsnitt av Sex and the city, som förövrigt är helt underbart!

Nattinatti

Fel

Undrar faktiskt om det är fel på mig? Alltså, det verkar inte finnas någon annan lösning. Det jag säger och gör, är ofta fel. Fel om jag förklarar, fel om jag inte gör det. Är något galet, är det jag som gjort fel. Jag är ju inte dum ju. Det vet jag ju, det vet alla i min närhet. (Hoppas jag) Tror inte heller att människor ger mig såna kommentarer för att vara elak, utan för att dom inte förstår. Förstår att även jag kan ta illa vid mig. Varje ord sårar, oavsett om dem är menade eller inte. Orden etsar sig fast i hjärnan, ekar om och om igen.

Det känns sen underbart emellanåt, icket att förglömma. Allra största delen av tiden är allt bra och jag är så lycklig för allt fint jag har; min kära sambo och dotter. Men.. de hårda orden finns där iallafall. Det måste alltså vara fel på mig, för annars skulle jag ju inte få höra det. Eller?!


Well, lite down period nu. Men det måste man ha ibland för att man sen ska kunna uppskatta när det är kanonbra. Kanske man har blivit för bortskämd med att ha det bra?


Angående att vara ensam eller inte. Så är det underskattat att vara ensam. Jag trivs med det rätt bra, för det mesta.


Lovis hon sover, borde vakna snart. Mammas och pappas trollunge:) Kärlek till er familjen!

Värdelös

"Glöm inte bort att du är värdelös, och illa omtyckt för den du är!"

Det är min låt det..

Hormonspöken, vin & bad day

Cecilias personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Kärriärer som skulle kunna passa Cecilia:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

 http://se.41q.com/typ.41q?p=14687432

Kolla, är man lite uppmärksam står det faktiskt att sociolog och socialarbetare skulle vara något för mig. Måste ju även erkänna att de allra flesta yrken förutom politiker, diplomater, artist, präst eller PR-ansvarig skulle vara något jag kan tänka mig, med tanke på min personlighet.

Dom här jävla hormonerna förövrigt, dom spelar mig en hel del spratt. Vissa dagar svävar jag på små rosa moln, att jag är så lycklig som har en så underbar familj. Vissa dagar vill jag bara dra täcket över huvudet. Jag är på dåligt humör, ledsen och lätt irriterad. Stör mig nåt oerhört eftersom jag inte kan sätta fingret på varför. Nåja, bara hoppas att människorna i min närhet har lite förståelse.

Igår var en sån dag. Var inte mkt som var rätt. Dock var det trevligt att åka till Frevis och sola me Madde, Jonne, Lina, Maddes syster och hennes kille. Johan och Lova var förstås också med. Fast Lova fick ligga i skuggan.
Började med att Johan lovade stiga upp och ge Lova morgonmålet (eftersom jag drack vin lördagkväll, kommer till det sen i inlägget). Hon vaknade och grinade lite så jag väckte Johan. Han steg upp och blandade ersättningen, men sen hade ju Lova hunnit somna om en stund när han var klar. Så han la sig  och fortsatte sova. Sen vaknar jag än en gång, då var Lova hungrig så när jag insåg att hon inte ätit ides jag inte väcka Johan mer så jag gav henne. Sen var det ju morgon för henne. Mindre kul halv 7 söndagsmorgon, men jag steg upp med henne. Efter ca en och en halv timme gick jag med henne till Johan för jag var så trött. Kunde ändå inte sova för hon låg och grina. Hon åt lite till, och somnade sen. Så hursomhelst, poängen med det hela var att jag hade sett fram emot att för en gångs skull få sova sammanhängande från kväll till morgon, men så blev det ju då inte. Sen skulle vi då åka till Frevis och det verkade som att ingenting var riktigt bra på/med mig. Dock var det inte menat illa, men jag tog lite illa vid.. "Ska du verkligen ha den där klänningen?" "Ska du ha håret sådär, och dom där skorna?" Kändes som att inget riktigt dög. Men det blev bara lite feltolkat, för det var inte menat så. Det pratade vi om senare under dagen.

Sen var vi förbi Nyborg och åt middag. Ska jag vara ärlig var jag inte alls på mitt allra mest strålande humör, trött var jag också. Så vi åkte hem ganska fort. Då somnade jag på soffan. När jag sen kom till stallet möttes jag av en väldig glad pålle som lyckats tappa en sko..YEAH! Och allt detta feltolkande och lite smårisiga humör är hormonernas fel!

Nåväl Lördagen var desto bättre. Började dock inte så bra, men blev bättre och bättre eftersom dagen gick. Var på bröllop i Boden, Liselle och Andreas. Väldigt vackert, men inte så livad tillställning. Lova var hemma med mamma som barnvakt. Jag hade planerat att dricka ett glas vin till middagen, men min planering brast. Missade att jag var tvungen köra bil hem igen efter bröllopsfesten, så nå vin blev det inte. Men eftersom jag nu så fint hade hoppats på ett vinglas, och ändå hade pumpat ur mjölk till Lova så gick jag och Johan ut en sväng på hotellet. Var ju Beachparty! Blev ett värförtjänt vinglas, dock det starkaste vin jag druckit, haha:) Även några klunkar livsvatten, vill säga älskade White Russian. Ooh lovely! Nästan så jag glömt hur gott det är. Träffade massa människor jag inte sett på länge. Trevligt! Var en väldigt lyckad kväll. Som jag såklart lyckades förstöra i sista stund.. Well, typiskt mig! Att jag aldrig lär mig. En riktig idiot, trögtänkt och jävligt dum är vad jag är! Tänkte så ni vet..

Nåväl. Imorse vaknade jag av att det regnade. Då ska det regna fruktansvärt mkt om JAG ska vakna av det. Iofs så la jag igen ögonen och somnade om. Nu sitter jag här, och Lova, Min underbara Lova, ligger och sover middag.. Jag hade så stora planer på att fixa och dona här hemma ikväll men vet inte om jag orkar. Det får vi se.

Hej så länge gott folk!

Vändning

Ooja, glömde ju skriva det. För en liten stund sen jag la Lova på mage i soffan, sen helt plötsligt låg hon på rygg! Jag fattade inte först hur det hela gått till riktigt så jag vände tillbaka henne på mage. Och vips så hade hon vänt sig till rygg igen. Duktig flicka! :) Mammas och pappas Trollunge:)

Godmorgon

Nu är det snart slut på sovmorgnar för min del tror jag;) Lova tycker nämligen att det är dags att stiga upp i tid på morgon, idag vakna hon 10 över sju.. Inte för att jag egentligen ska klaga, det blir nog värre med tiden:) Men för mig är det sjukt jobbigt..såå trött! Men vad gör man inte för världens underbaraste? :)

Idag blir nog en bra dag. Jag tror på det. Först ska  jag på efterkontroll hos Nina, sen ska jag och Lova åka till Siknäs och hälsa på Anneli, samtidigt som vi ska lämna av Cozby. Han har nämligen stått i Månsbyn nu i en vecka, Sofie har haft han lite som sin egna. Det har varit så mysigt att komma till stallet och se båda sina älsklingspojkar i samma hage. Ronny och Nils har kommit väldigt bra överens:)

Imorgon blir det bröllop:) Liselle och Andreas från Unbyn. Kulkul:) Och för första gången sen Lova kom till världen ska vi vara utan henne. Hon ska nämligen vara hos min mamma och pappa i Piteå. Fast hon får såklart vara med på själva vigseln. Hmm, måntro hur det ska gå att lämna bort henne? Nåja, det går nog bra:)

Nu ska jag gå och kika ifall mitt kaffe är klart. Mumma:) Kanske inte är så tokigt att stiga upp tidigt på morgnarna iaf..?

Bjuder på en bild av Lovis, sovande i bilen;)


Död åt Försäkringskassan!

Vilket jävla svammel. Jag tror bestämt att dom har en strategi på FK som går ut på att sega så mkt möjligt med bidrag så att folk inte klarar av att betala sina räkningar. För då hamnar man ju på gatan, utan jobb såklart. På så vis får ju dem där nissarna på Fk mera jobb, så dom får ihop till sina löner och kan vandra omkring på stan och skratta åt resten av befolkningen!
Nejmen helt allvarligt, hur fan har dom tänkt man ska kunna överleva? Nu jobbar ju visserligen Johan, men hur kul är det att leva på han hela tiden?! Inte kul alls.. Jag ansökte om Föräldrapenning i mitten av april, för att börja ta ut dagar från 12 maj. Tror ni ja har sett skymten av nå pengar? Icket! Så vad göra? Var dit för snart 3 veckor sen och sa att det är AKUT, jag  behöver pengar. Jo de förstod dom ju, dom skulle höra av sig till mig omgående. De som har hand om just mitt ärende alltså. Inte fan vet jag vad dom anser är omgående, men inte 3 veckor iaf! Ringa går ju inte heller, för lyckas man väl hamna i nån slags telefonkö så får man nummer 358 typ..:S DÖD ÅT FÖRSÄKRINGSKASSAN!!

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10..sådärja.
Då andas vi Cecilia. På måndag när dom öppnar ska jag gå dit och inte lämna lokalen innan dom talar om exakt vilket datum jag får mina pengar och exakt vilken summa! Så ni nu alla vet.

Men innan jag nu hetsat upp mig alltför mkt, så ska jag gå och hänga tvätten, laga middag, hänga tvätt igen, åka till stallet, hänga mera tvätt, diska undan, vika tvätt, och däremellan ska jag amma, amma, byta blöja, amma lite till.

jag älskar min familj!

Förbannad

Verkar minsann som att någon är förbannad idag, har nämligen åskat som tusan. Eftersom det då inte fanns nåt vettigt att göra, passade jag och Lova på att ta en tupplur:)

Igår var en sådan sag som man bara vill ska ta slut. Vaknade med en sprängande huvudvärk och mådde sjukt illa. Bara då för att jävlas riktigt med mig så sken såklart solen och det var typ 22 grader varmt! Nåväl jag låg i soffan och tyckte lite synd om mig själv, medans Johan satt vid datorn. Så helt plötsligt upptäcker han att vi fått virus, så jag knaprar en panodil och vi far och ska lämna in skiten. Då visar det sig såklart att datanissen har semesterstängt till 28 JULI! Johan blev mer och mer irriterad och det verka mest som om det var jag som hade laddat hem nå virus eller så.. Nåja, skit samma. Det hela slutade med att Johan gick och köpte en ny! Vilket iofs inte var så dumt eftersom den andra börjat få några år på nacken. Dock ska den lagas och ha filmer och så på. Nåväl, detta slutade bra iaf. Huvudvärken var mer än irriterande och jag önskade bara att jag fick lägga mig ner under täcket och sova, men icket. Åkte till hästen och byggde staket. Eftersom min söta häst tycker det är hiskeligt kul att springa som en tok (vilket han förstås inte får) så har han ju naturligtvis tagit av sig en sko. Då satte jag på en toffla, som han såklart trampar av sig och her sönder..Morr:S Så då var hovslagaren tvungen komma ut och slå på en ny sko. Då bestämde jag mig för att minska Ronnys hage, så han inte får upp sånt tempo:) Lite smart är man ju ibland,haha!

Sen skulle vi till Nyborg, och kan väl inte annat än erkänna att jag inte var på mitt mest strålande humör. Men det måste man inte heller alltid. Så det så!

Idag
däremot var betydligt bättre dag. Lova har varit snäll som en ängel, förutom nyss när hon passade på att kräka ner hela mig när jag tittade bort;) Hon har blivit så stor lillgumman, nu sitter hon nästan i mitt knä själv. Huvudet är ännu en aning för tungt men för varje dag blir det mer och mer kontrollerbart=) Min underbara lilla trollunge;) För drygt en vecka sen började hon jollra och le. Det är så underbart att börja morgonen med att få ett leende av sin dotter. Hela dagen är räddad!


RSS 2.0