Söndag 22 Juni

Ännu en dag med skitväder! Åskat och spöregnat idag, först nu det börjat klarna upp lite. Vart är solen?

Jaha idag har man inte gjort så mycket vettigt, Lova tyckte att halv 8 var en perfekt tid att stiga upp på en söndagmorgon så då fick det bli så. Sen letade pappa fram våran släktforskning, jättekul faktiskt! Var släkt ändå till 1600-talet, med helt fullständig information. Hittade en hel del nya tremenningar, dvs ca 30 stycken som jag inte visste att jag hade!! De flesta bor visst i Dalarna, men fanns några stycken här i Norrbotten också. Bl.a några Wallerström från Gällivare och Kalix, Storelv från Råneå och Seger från Luleå. Känns lite skumt att vi har bott så nära varandra i ca 20 år utan att ens veta om att vi är släkt. De flesta var dessutom i min ålder, eller född mellan -78 och -94.

Ikväll blir det tjejkväll med Norrfjärdenborna, ska bli kul! Skvallra och snacka skit som bara tjejer kan. Haha:) Mamma och pappa är utkastade, men Lova får såklart vara med! Min bror åker vidare till Malta idag, har varit trevligt att träffa han trots att vi inte direkt umgåtts särskilt mkt under hans korta visit i Sverige. Måste erkänna att han ser väldigt fräsch ut nu, sist jag såg han verka han inte må riktigt tiptop. Väldigt smal och blek. Var förövrigt i julas. Nu har han grovat på sig lite, ser mer ut som han tränat än att bara gått upp i vikt, dessutom har han blivit sådär brun som man bara verkar kunna bli på stranden i Los Angeles. Orättvist! Och skägg har han skaffa, tycker jag att han ska behålla för han ser äldre ut då! :P

För tillfället ligger Lova hos morfar och ser till att han är  fullt sysselsatt, för så fort han inte ägnar all uppmärksamhet åt henne så spottar hon ut tutten och gnäller. För att se till att han inte glömmer bort henne förstås;)

Magen kurrar, och det luktar mat. Det är så skönt att komma hem till mamma och pappa ibland och slippa laga mat, duka, diska, ja ens fundera vad man ska äta till middag. Måste dock erkänna att det för det mesta är Johan som diskar hemma:P Nåja, det blir iallafall grillad kyckling till middag idag. Mums!

Lyckan är total!

Idag, lördag 21 juni har jag ridit igen på min älskade Master Ronn. Sist jag satt på honom var den 8 december 2007. Var inte meningen att jag skulle rida just idag, min plan var att vänta någon dag. Såklart kunde jag inte hålla mig på marken när jag väl sadlat och tränsat så då hoppa jag upp. Skrittade bara en liten liten vända, mamma och Lova följde. Vilken underbar känsla! Han var pigg och glad, men samtidigt lydig och väldigt mjuk. Kändes inte alls som om han stått på helvila i drygt 4 månader och sen bara promenerat i ca 2 månader. LYCKA!

Imorse åkte jag och Lova till Piteå. Eller närmare bestämt till Mjoön, till mor och far. Så nu har Nicklas också fått träffa henne, blir ju hans systerdotter. Sen har vi under dagen haft finbesök av Lisa och Fritz (hennes hund). Väldigt längesen jag träffade henne, måste vara drygt 2 år sedan. Lisa är en barndomskompis till mig, som också är uppvuxen på Mjoön på somrarna:) 

Senare kom mina tremenningar Caroline och Charlotte, deras mamma och Carros 9 månaders dotter My förbi och hälsade på:) Kul! 


Gårdagen bjöd på god mat, trevligt sällskap och en hel del skratt:) Det gick över förväntan att spendera en midsommarafton utan närhet till vattnet faktiskt. Nu har vi då bevisat att man kan fira midsommar på olika sätt, phu.

Johan kommer inte hit förrän tisdag/onsdag någon gång. Saknar han! Men det som inte dödar det härdar:)

Nu ska jag gå och äta lite renstek och potatis;)

Självaste midsommarafton

För mig är midsommar en högtid som firas i skärgården, eller åtminstonde vid vatten av något slag, med krans i håret och sill. Ätandet bör ske utomhus under strålande sol. Vilket det såklart sällan är..:S Efter maten och ett par vinglas brukar det vara lekar, haha, för oss riktigt mogna alltså:)

Nåväl just denna midsommar blir lite annorlunda, men jag ska försöka ge det en chans. Lite förändringar har väl ingen dött av, eller? Den kommer spenderas i Kalix, 4 vuxna och Lova, i en lägenhet mitt i cntrum. Inge vatten, inge vin, och inga lekar.. (tror jag). Dock tror jag faktiskt att det kommer bli en riktigt trevlig kväll trots allt. Men ska jag vara ärlig har jag lite svårt att hitta den här riktiga midsommarkänslan.. Låt se, den kanske dyker upp så småningom:)

Idag har vi annars inte gjort sådär väldigt mycket, vikt tvätt, ätit varmkorv till lunch, och gått en sväng med Lova i vagnen och kollat läget på stan. Inte värst mycket action idag, haha.

Igår kväll hade våran älskade dotter inga större planer på att sova. Hon hade så magknip. Antagligen av något jag ätit, dock vet jag inte riktigt vad. Kanske räkorna..? Nåja, där vid ett på natten så somnade vi tillslut. Allihopa helt utmattade:P Vaknade inte heller förrän kvart över 9 på morgonen, sköönt!

Jaja, som sagt: Vad kvällen har att erbjuda återstår att se. Hoppas på det bästa:)

Trevlig Midsommar allihopa!
/Cissi, Johan & Lova

Börja om på nytt

Jo det var min tanke. Att jag skulle lämna min gamla blogg bakom mig, som vid närmare eftertanke inte varit så mycket till blogg. På ett par år har det inte hunnit bli mer än några enstaka ointressanta inlägg. Så nu tänkte jag lämna den och börja om på en ny fräsch blogg. Min förhoppning är att jag ska uppdatera kanske inte varje dag, men så när som.

Ja just nu är ju klockan egentligen på tok för mycket för att ens tänka tanken på att blogga. Jag borde sova för snart vaknar Lova och vill ha mat, men av någon underlig anledning kunde jag inte sova idag. Jag som i vanliga fall somnar när jag lägger huvudet på kudden. Just den här kvällen var en tankekväll. Dom gillar jag inte, man ska inte tänka för mycket. Åtminstonde inte jag, för jag är så förbannat dum att jag inte kan hålla mina tankar för mig själv. Så jag ska alltid lätta mitt hjärta, vilket oftast resulterar i att Johan blir irriterad av tidpunkten, val av ämne och sedan för att han inte förstår vad jag menar. Då måste jag ju naturligtvis förklara mig, vilket såklart bara förvärrar allting. Johan blir ännu argare för att han fortfarande inte förstår. Jag blir ledsen och kan inte hålla käft. Tillslut är det ändå samma visa, jag grinar och känner míg värdelös för att jag ens öppnat mun och Johan är irriterad. Vilket förstås gör mig mer ledsen.. och ja, ni fattar poängen. Det blir liksom.. en ond cirkel. Egentligen vill jag ju bara att han ska hålla om mig, pussa mig i pannan och viska att han älskar mig. Jag vet att han gör det, men jag älskar att höra det!

Livet som förälder är förövrigt helt underbart! Den kärlek jag känner till Lova går inte med ord att beskriva. Den är så stark så stark. Ibland vill jag bara gråta av lycka och kärlek. Att jag är mamma åt en så underbar flicka. Helt otroligt! Och känslan av att vara en familj, jag, min älskade sambo, och våran dotter. Kan det bli bättre? em två jag älskar mest, som betyder mest i mitt liv. De som förgyller min dag, de som gör livet till något vackert. Johan & Lova:)

Som nummer 2 i mitt liv är såklart på delad plats min familj, dvs mamma, pappa och storebror, men även min häst Master Ronn. Det kan tyckas konstigt att en häst betyder så mycket, men för mig är det inte bara en häst. Det är en del av min älskade familj!

Nej klockan är alldeles för mkt, nu blir det sängen.

Godnatt.

RSS 2.0