Fredag 26/9

Sitter här alldeles ensam nu. Lova sover sen länge, och Ida har precis åkt hem. Vi har haft en vinkväll, pratat skit och sett tv. Jag har överträffat mig själv med att laga en mycket god tacopaj som vi ätit ikväll. Bra jobbat Cecilia. Blivit en del rosévin, och en snus, jag erkänner. My bad. Jag är inte bättre. Kändes som att jag behövde ett glas vin och en snus ikväll. Var iaf riktigt trevligt med sällskap:)

Lova har blivit stora flickan. Har smakat lite puré under veckan, till hennes stora förtjusning. Druckit vatten i pipmugg har min älskling också gjort. Hon är så himla duktig min Lovis;)

En överraskning väntar:)


En riktig käftsmäll.

Sådärja, förtjänade jag det här? Det finns liksom inga ord. Men för er som inte vet, så gäller det min älskade häst.
Jag kan inte låta känslorna komma, jag tillåter det inte. Pratar om det som om det vore vilken vardaglig sak som helst. Folk måste ju tro att jag är helt känslokall eller något. Det är jag faktiskt inte, men jag vet att det verkar så. Jag funkar så helt enkelt, När något blir för jobbigt för att ta itu med, så bygger jag en mur. Så stark, så stark. Knappt jag själv tar mig genom den vissa gånger. Jag känner att jag befinner mig där inne nu i tryggt förvar, känslorna har ännu inte hunnit ikapp mig och lär inte göra det än på länge. För något har jag lärt mig under åren, att bygga min mur hög och otroligt stadig. För att det inte ska rasa, för det går helt enkelt inte. Jag lever livet som om ingenting är annorlunda. Jag menar, det finns ändå ingen som bryr sig, eller jo, men ingen som förstår. En häst är väl bara en häst. Nej, inte för mig, För mig är min häst en del av min familj. Nu kommer dom där förbannade tårarna som jag trodde att jag stängt in så ordentligt. Samtidigt är det en trygghet att vara innanför min mur, för inget kommer åt mig då. Det är något jag är riktigt duktig på, att dölja sådant jag inte vill visa. Just nu gör jag ett tappert försök till att dölja att jag är otroligt skör. Skulle kunna gå sönder för minsta sak. Jag är rädd för det.

Jag har redan bestämt hur det ska gå till. Det blir enkelt. Min mur får inte svika mig nu.


Helst av allt vill jag bara lägga mig ner, dra täcket över huvudet, blunda. Nästa gång jag vaknar skiner solen, allt är bra och det finns inget som gör ont mer. För det finns inget som gör så ont som när hjärtat gör ont. Hellre en riktig jävla käftsmäll.


Ni kan ju försöka ha lite överseende. Tack för mig.

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Hoppsan då, var ett tag sen man bloggade sist. Så jag gör som jag brukar och låter dom glömda dagarna få vara glömda. Om man försöker nog mycket kanske man glömmer på riktigt, eller? :)
Har inte varit alltför spännande iaf.

På torsdag blir det Uleåborg. Med hästen till veterinären, någon som är sugen på att sällskapa? :)

Ikväll ska jag nog ta och vaxa färdigt bilen. För då kan jag sen vara sjukt stolt över att Jag faktiskt vaxat hela bilen alldeles själv!

Sjuklingar

Verkar gå alla sorters sjukdomar nu ju, Lova vaknade imorse alldeles snorig och lite febrig, jag snorar på som bara den. Inte ens min häst är kry.

Huvva, vad jobbigt det är att se sin lilla älskling sjuk. Höra Lova snurvla och ha sig, och svårt med amningen är det. Johan fick springa ner till apoteket och köpa näsdroppar. Då blev det bättre. Nu sover hon gott:)

Annika är på ingående, ska komma hit och sällskapa lite med mig:) Så tack och hej! Nattinatti:P


Skaldjursbuffé, babyrytmik & underliga funderingar

Otroligt trevlig kväll, kvalitetstid kallas det. En skaldjursbuffe avnjuten på Hotell Valhall tillsammans med Ida (och Lova förstås) Tack för ikväll, och det trevliga sällskapet:) dessutomär det bra service när det ingår barnvakt, haha! Verran tog Lova och gick på sightseeing på hotell, bl.a backstage i köket, så vi fick äta i lugn och ro. Denna kvällen  var guld! Tack!

Var igår på en sån här babyrytmik träff på Pingstkyrkan. Sjöng massa sånger och ramsor och grejor. Var ca 10 stycken bebisar i mixade åldrar mellan 0-2 år. Lova var iallafall inte yngst:) Var rätt trevligt. Kommer vara träff varje torsdag fram till slutet av November.

Sitter här nu och lyssnar på James Blunt- finns det skönare musik? Tänker på hur mitt liv har tagit en helt annan vändning. På gott och ont såklart. Hittade flera gamla blogginlägg som fick mig att fundera. Inse hur mycket man kan sakna en människa, inse hur mycket man kan ångra saker man gjort för längesen- eller saker man inte gjort...
Det finns så många människor som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Trots att vi inte har någon som helst kontakt nu, så är det ni som gjort mig till den jag är. Ni är otroligt saknade. Och vissa saker kommer jag nog aldrig kunna förlåta mig för. Speciellt Carro, du var den som lärde mig vad vänskap var, men det var även du som lärde mig hur ont svek gör. Jag får helt enkelt lära mig leva med mitt misstag, men om du bara visste hur ont det gör i mig än idag. Om jag bara kunde göra vissa saker ogjorda.

Jag tror nog att jag måste komma härifrån. Åtminstonde för ett tag. Det finns så många onda minnen här i Kalix. Finns absolut många fina också, men på något sätt så kommer dom lite i skuggan.. Men, det kanske är att fly? Fly från vad?Jag anser på något sätt att jag gjort upp det här med mig själv för längesen, men har jag verkligen det? Kanske jag bara har förträngt in i det sista..? Nåväl, det är inget som jag grunnar på dygnet runt men när det kommer ikapp mig så slår det så hårt.

Tiden med Thom och Denice, Holmen, skolan, KRF, mina lektionsbarn, Manne, alla fyllefester på hotellet, alla krogrundor med falskleg, alla galna saker vi gjort. Saknar det otroligt mycket, men har gått vidare med mitt liv. Livet som mamma är helt otroligt och går inte beskriva med ord. Har man inte egna barn vet man inte hur det är. Absolut det bästa i mitt liv. Johan, min älskling. Jag har sån tur som träffat dig. Du är helt underbar, OCH världens bästa pappa! Så, jag säger inte att jag vill ha tillbaka mitt "gamla liv", men om jag fick leva det en gång till skulle jag gjort vissa saker annorlunda. Nu är det som det är, bara acceptera och gå vidare.

Nu ska jag iallafall gå coh krypa ner i sängen. Lova sover sen länge tillbaka, och Johan jobbar kväll.
Tack för allt fint jag har! :)

Godnatt

r.i.p

11 september är en dag med många känslor. Det är Anna Lindh, World Trade Center, men framför allt är det Mannes dag.
Precis 2 år sedan han fick sluta sitt liv och åka till himlen. Där slipper han åtminstonde ha ont i sina ben,
 och nu har han ju fått sällskap av Lucky också. Ägnade en stund åt er i mina tankar igår, underbara djur.
Manne, så otroligt charmig och personlig häst. Saknar dig! Lucky med förstås.. Han som funnits i mitt liv så länge.
Älskade hund, många tårar och skratt har vi delat. Hoppas ni har det bra där vart ni är nu!





















Halm

Har  tamefan halm överallt känns det som! Igår tog jag med Annika på en vända till Ubyn för lite halmhämtning, eller närmare bestämt ca 900 kg! Annika fick följa med och socialisera med mig på resan, och vara lite barnvakt åt Lova medans jag lastade all halm i transporten. Hujja, kände mig nästan som Superman där ett tag:) Men sjuukt jobbigt var det, haha, tur man är i så fin kondition. Måste ta upp träningen känner jag.

Blev en heldagstur till Boden igår alltså, med Maxmat på hemvägen. Mums!

Ikväll har jag då varit och lastat av skiten från transporten och upp på vinden på stallet. Fast Mathias fick allt lov att hjälpa till med traktorn. Jag tror han tyckte jag behövde lite extra träning eller så, för han råkade tippa skopan 2 gånger på rad så alla balar föll ur och det bara var att lasta på dom igen:) Men, det som inte dödar-det härdar! Herregud, det är sånt som händer ju. Och jag är glad att det inte var HÖbalarna vi fick lasta om som vägde 2-3 gånger mer än dessa halmisar:P

Lova har varit en stund hos Madde och Jonne ikväll. Nu sover hon som en stock:) Älskade, underbara dotter.
Och min älskling är på jobbet, så nu sitter jag här själv. Kikar lite på bilderna på dopet som jag fått av Madde, utbränt på cd. Tusen tack för det! Super, superfina kort var det. Ska försöka lägga upp lite på Pixbox (www.ailic.pixbox.se) men ids inte ikväll.

Nej, kändes som att det var något mer jag hade tänkt skriva om men det står still för tillfället. Får bli en annan gång!

Godnatt Gott folk!

Hard work, work

Well, beror på hur man ser det. Blev tillfrågad igår (lördag) om jag kunde komma in och jobba några timmar extra i entren på Valhall. Lovas faster Maria ställde upp som barnvakt. tack:) Fast Lova bara sov hela tiden ändå:) Började först 22.30 och hemma igen ca. 03.30.. och när Maria kom hade Lova redan gått och lagt sig för kvällen.
Var riktigt kul faktiskt att få komma ut och arbeta, om än bara några timmar. Träffa trevliga människor är alltid en höjdare, sen att vissa kanske var en aning FÖR trevliga av allt alkoholhaltigt intag är ju då en annan femma:P

Den här dagen har absolut inte varit spännande, ingenting särskilt alls har jag pysslat med. Vet inte riktigt hur alla timmar har hunnit passera..:S

Imorgon blir det Boden och halmhämtning för hela slanten. Yeah:)

Äkta kvalitetstid

Kände mig som en.. ja, egentligen har jag inget ord som passar in på hur jag kände mig i morse. Steg upp, klädde på Lova och drog på mig själv en lång tröja. Satte mig sedan i soffan, med en stor kopp kaffe och nya ELLE. Där jag satt och läste om höstens modetrender och drack mitt kaffe, och tittade förundrat på min underbara dotter insåg jag att det är det här som är kvalitet. Äkta kvalitetstid. Jag hoppas verkligen att jag i resten av livet kommer fortsätta ha såna här stunder, där jag bara är. Gärna tillsammans med Lova. Annars helt ensam. Förövrigt så kom just något som kan passa in till en viss del. Kände mig som en storstadsbo som börjar dagen med kopp kaffe, för att sedan shoppa obegränsat med modekläder och accesoarer för att sedan uträtta mycket vettiga saker under dagen. Dagen avslutas på ett mysigt café med, just det, en kaffe. På något vis lite av livet i Sex and the City.

Förövrigt så har jag precis dragit på mig lite i mina ögon "finare" kläder och gjort mig redo för en tjejkväll på Before:) Lets go for it!

Gammalt blogginlägg

Hittade ett gammalt blogg inlägg från Lunarstorm.

"
Dunderkväll med mina änglar;) Tis 6 feb 2007 03:29
helt kanon, haha, nästan så man kunde tro ibland att vi hade intagit alkoholhaltiga drycker men icke. Det enda var väl pizza, cola och en hel del godis.. men det verkar ha samma effekt på oss:P

Har nog inte skrattat så här mkt och ärligt på väldigt läänge, men sjukt roligt har vi haft! tack my darlings att jag har er=) Har tillbringat hela dagen med dom, och då menar jag HELA. sen 10 imorse till precis nu..men det behövde vi nog alla. Världens bästa huskur mot allt, förutom eventuellt Niis förkylning, för den blev nog kanske en aning värre. Fast hon har ju iofs kurerat sig med mitt jordgubb/grädd te, lovely;) Och ätit upp mina stackars halstabletter som om de vore godis.. som o det riktiga godiset vi inhandlade inte var tillräckligt mkt! Det tvivlar jag på, för det var MKT..! :)

Ohh, den här dagen har klart varit den bästa på väldigt länge, och jag känner att det var välbehövligt. För dom har inte vuxit på träd direkt, bra dagar på sista tiden. underbar kväll, i nya otroligt fina ovh mysiga lägenheten med Thom och Denice och mina älskade små kissar.. Vad skulle jag ta mig till utan er? Icke att förglömma min underbara häst, Rooney och min familj såklart.

Jag känner att jag håller på bli sjuk, har ont i halsen.. ja skyller på Niis, hon har nog smittat mig:P Men bra jag hinner bli frisk innan helgen, annars så vet jag ju ett utomordentligt sätt att kurera sig på.. White Russian, heter den metoden:D För helgen ska bli bra, hoppas jag iaf på=)

nej, om man kanske skulle ta och krypa ner i sängen.. klockan börjar vara mkt.. är ju mitt i natten ju och jag är säkert ensam om att sitta uppe såhär på internet en måndagkväll/natt..Eventuellt:) tror det kommer bli rätt tungt att ta sig upp ur sängen imorgon bara.. Sängen har ju alltid en konstig förmåga att vara 20 gånger skönare på morgonen, bara för att man då måste stiga upp. Varför är det inte tvärtom? Det skulle vara något för mig:) Så att jag studsade upp på morgonen. När jag blir stor ska jag bli morgonpigg.. dock så älskar jag att sitta uppe såhär på natten. Det är så lugnt och fridfullt.

Don henley.. Skön musik:)

Nu ska jag ta tag i mitt liv, se till att leva det medans jag kan. Man är ju faktiskt bara ung en enda gång.. Så varför inte leva varje dag som om det vore den sista?

nej fan, nu är det på tiden att försöka sova..

Godnatt.

"

RSS 2.0