4 månader

Från början räknade man timmar, sen dygn, sen veckor. Nu räknar man månader, och tillsist räknar man år. Lova är iallafall 4 månader nu. 18 veckor. 128 dagar. (Förövrigt hade jag knappt godkänt i matte så risken att dagarna inte stämmer är stor, haha:P)

Hursomhelst, var på BVC i torsdags. Då var mammas älskling  62 cm lång och vägde 6300gram. Stooora flickan:)

Under den här tiden sen sist jag bloggade har det hänt rätt mkt i Lovas utveckling. Hon har lärt sig stå, med stöd såklart, men hon är så pass stark i benen att hon kan stå. och hon älskar det:) Man ser ju så mycket. haha, Söta barn;)
Hon har också suttit i barnstol för första gången. Det var en riktig höjdare. Att få sitta med vid matbordet:) Sen att kasta ner leksakerna på golvet och skåda hur fort dom kommer upp igen, det är häftigt:) Jag vill ha en sån här Stokke tripp trapp stol, men hittar ingen fin begagnad. Får bli att köpa en ny då, för en egen matstol måste hon ju få:)


Kärlek

Igår var vi till Pingstkyrkan på sång- och rytmikträff för barn 0-2 år. Var rätt många där, ca 10 stycken barn:) Sjöng sånger och så.. rätt trevligt. Lova tyckte iallafall det var kul att se en massa andra bebisar. Men det var en trött liten gullunge som åkte hem därifrån. Phu, mycket nytt att ta in:)

Här för någon dag så kunde Lova stå stadigt i knäna. Ibland står hon en längre stund, men oftast så viker sig benen efter en kort stund. Vi övar flitigt, och det blir längre och längre stunder för varje dag känns det som. Tänk vad tiden går fort:) Snart kryper hon ju, mammas lilla charmtroll;)

Jag älskar dig Lova, över allt annat i världen! Skulle verkligen gå genom eld och vatten för dig! Kärlek.
Det är sällan jag gråter av lycka, men när jag tänker på min underbara dotter, och min underbara sambo. Min familj, då är det svårt att hålla tårarna borta. Det finns liksom inte nog med ord för att beskriva..

Tjurig ;)

Jag undrar jag vem hon brås på? Inte mig iallafall, måste vara pappa hennes;) Nåt så fruktansvärt envis unge, men världens goaste iaf:)

Lova har i princip alltid (bortsett från första veckorna) somnat själv i sin säng. Hur duktig som helst på det. Men nu för några dagar sen, eller snart en vecka sen, så skulle hon absolut inte sova i sin säng mer. Och definitivt INTE ensam! Så nu har vi procedurat (haha, fina ord:P) och haft oss på kvällarna. Eftersom jag gärna då vill att hon ska fortsätta kunna somna själv, och inte lära sig att direkt man protesterar så får man som man vill, dvs kura ihop sig i mammas famn och somna..

Det ha väl tagit allt mellan 15- 45 minuter att natta fröken, och har varit en hel del tårar. För min del har jag fått öva på mitt tålamod. Lyft upp och tröstat, nattat och lagt ner henne igen. Ikväll så efter våran kvällspromenad så somna hon direkt jag la henne.. haha, trodde jag:) Efter ca 10 minuter hör jag hur hon vaknar.. sen är det samma procedur igen.

Jaja, det är väl en jobbig period nu, som förhoppningsvis går över. Är så jobbigt att se henne ledsen, min lilla älskling. Det blir nog bra snart, tycker faktiskt det redan nu börjar bli bättre och bättre. Framförallt så somnar hon ju i lite mer vettig tid nu:)


Mamma älskar dig Lova! :)


Skrattande charmtroll

Lova ja! Igår så börja hon skratta mitt i allt. Alltså skratta med ljud. Tidigare har hon lett, eller hur tusan det nu stavas? Om det ens finns ett sånt ord? :) Nå iaf, så mitt i allt leende så skrattade hon till. Hela hon hoppade och jag tror hon blev lika förvånad som sin mamma. När hon insåg att det var kul så kom det mera. Söta unge!  Så idag har hon skrattat massor. Man kan ju inte annat än bli glad när man ser och hör henne:)

Ska försöka ta en bild av henne skrattandes, men det är inte det lättaste:) För så fort hon ser en kamera så tjurar hon ihop, inte ett leende, ingenting. Men jag älskar henne ändå! :D

Natti Natti

Var och inhandlade en ny pyjamas åt Lovis idag på den nya barnaffären, och ett par strumpor:) Förövrigt så har hon somnat i vettig tid ikväll, stumpan var så trött så hon somna när jag la henne vid halv 9. Det hör inte till vanligheterna faktiskt. Hon brukar inte vilja sova  förrän 22 tiden. Men jag hoppas hon har tänkt börja somna lite tidigare nu:)

Finbesök

Idag har Lova haft besök av lilla Saga 2 månader:) Inte för att dom egentligen har ut så mkt av det, men jag tror ändå att dom uppskattar att se andra bebisar. Snart är dom dessutom så stora att dom kan leka med varandra, för tiden går så himla fort. Lova var faktiskt väldigt intresserad av Saga och tittade, skrattade och jollrade. Ville även känna lite:)

I lördags sov hon borta också, var hos farmor och farfar i Nyborg. Hade gått bra, men varit lite grinig på kvällen bara. Jag tror faktiskt att jag tyckte det var jobbigast, första gången en hel natt utan älskade Lovis. Men jag lever ju fortfarande så då vet jag att jag klarar det också:)

RSS 2.0