Höstmys och barfota

Ronny har blivit skodd bak, eller åtminstonde var det vad jag trodde. När jag kom till stallet så insåg jag att han bara var verkad, och barfota bak.?! Well, Thomas tyckte vi skulle testa, så gör väl ett försök då. Verka dock inte funka så bra när han motioneras mkt längs grusväg. Igår när ja var och red så ömmade han rätt mkt, och dessutom flisades hovarna upp litegrann i kanten.. Så får nog bli skor ändå.

Var som sagt och red igår, blev sent. Kom till stallet vid halv 9. Men så otroligt härligt det var. Älskar verkligen hösten, hög,klar och lite kylig luft. Mörkt är det också. Mysigt. Fick inviga mina nya benskydd med färdiga reflexer, smidigt. Var och skrittade runt byn, tog det väldigt lugnt. Träffade även på kossorna, som Ronny är livrädd för. Har traumatiska minnen från Linköping då han blev anfallen av ett helt gäng kor.. Stackars liten Roffe. Efter mkt övertalning gick han med på att passera korna, men han var stor nånting fruktansvärt och spänd som en solfjäder. Det är inte lätt att vara liten häst och heta Ronny ibland:) Sötnöt:)

Idag blev det tömkörning ut över ängarna, supersnäll pålle. Han är så duktig. Måste ta tag i inkörningen nu. Eller återinkörningen, eftersom han faktiskt är inkörd. När han var 2..Men jag tror det där med körning på hobbynivå skulle vara något för Ronny faktiskt. Riktigt roligt skulle han nog tycka, och rätt nyttigt för överlinjen också! :)

25 Augusti

Ronny är fortfarande tanig och omusklad, men i mina ögon är han ändå vacker oavsett vad folk tycker! Dessutom har han lagt på sig rätt mkt sen i vintras, för då såg han för taskig ut. Fattas fortfarande massor, men det kommer sakta men säkert. Ska nu först och främst ta en analys på höet för att kunna räkna foderstat åt honom.

I veckan som kommer ska jag satsa på tömköra alla dagar förutom torsdag, ev fredag, då jag ska rida. Lördag får bli helvila. Eventuellt en kort promenad i skogen bara. 

Det är så otroligt roligt att ha börjat komma igång med han nu igen, men jag har inte bråttom någonstans så vi tar det lugnt och försiktigt. :)

Bjuder på en bild idag.

Framsteg

Som sagt, har haft uppehåll i bloggandet:P Är man kass så är man:)

Ronny mår kalasbra, och börjar mer och mer se ut som en häst på riktigt. Musklerna börjar sakta men säkert komma tillbaka. Vi jobbar på, växlar mellan ridning, tömkörning och promenader. Men vi har utökat lite med mera trav, lite klättring m.m. Försöker att tömköra åtminstonde 2-3 gånger i veckan, för att inte belasta ryggen för mkt. Vilket han förövrigt verkar gilla supermkt, tömkörning alltså. Vi är ju mest ute i skogen och strosar:p

Kamilla och Mathias är på semester sen förra fredagen så jag har både utsläpp och intag numer, vilket jag gillar skarpt. Kanon ju att ta sig upp och till stallet på morgonen medans Lova och Johan sover. Så är det så skönt att fara ut och rida på morgonen:)

Traaav

Åh vilken härlig tur det blev igår. Jag hade ju som sagt tänkt tömköra, men blev så sugen på att rida så det fick bli en mystur över ängarna. Ronny var helt underbar.. Och härligt väder:) Testade även trava och det gick kanon. Han var så mjuk och fin.. Kära häst.

Idag blev det bara en kort prommis och käka lite gräs.

Back on track

Nu så. Nu har jag rännt färdigt och ska ta tag i ridningen på riktigt. Var igår ut en sväng i skogen med Kamilla, Josefin och lillponnyn Juva. Blev mest skritt, men testade en kort trav. Ronny var riktigt mjuk och fin. Tror han gillar att vila sig i form:) Lite småkär blev han nog allt i Juva också, ju mindre desto bättre tycker han. Haha:)

Idag blir det nog att tömköra runt byn. Träna lite halter, för det behövs verkligen. Man ska kunna stå stilla också.. men det har inte Ronny förstått. Varför stå still när man kan springa? ;)

Ensam

Japp, jag har faktiskt lämnat min kära pålle ensam i Månsbyn och styrt mina vägar mot Piteå. Blir borta till söndag/måndag och Sofie har hand om Ronny. Men det går ingen nöd på han inte, dom trivs så bra ihop och han blir nog riktigt välryktad:) Slippa mig ett tag, haha:)

Sen när jag kommer tillbaka ska jag ta tag i ridningen igen. FY Skäms Cecilia! Nej, det börjar vara hög tid nu, och nu har jag verkligen hittat motivationen:D

RSS 2.0